suviainen

suviainen

maanantai 26. tammikuuta 2015

Uskonnoista asiaa.. Ja vähän muitakin kuulumisia :)

Nyt ollut jonkin aikaa vähän hiljaista kun ollut pientä häslinkiä ympärillä niin en ole saanut sopivaa aikaa järkättyä kirjoittamiselle.

Ja aina sitten yleensä väärillä hetkillä alkaa inspiraatiota tulla kirjotteluun eikä pääse sitä purkamaan..

Viimeksi kun tunnin istuin bussissa niin olisi ollut niin paljon asiaa blogiin mutta eipä siellä bussissa kirjoittaminen vielä onnistu ennen kun saa tohon tablettiin hommattua vähän lisävasrustusta. :D Toisen kerran heräsin aamu 5 taas ja asiaa ois ollut vaikka kuinka mutten viitsinyt nousta ja herättää muita näpyttelylläni.
Meillä majailee eräs kaveri joka jäi asunnottomaksi niin ollaan hänelle koitettu asuntoa etsiä ja olen myös itse koittanut saada meillekin uutta asuntoa sillä meillä on muutto edessä toiselle puolen Tamperetta, vähän päälle 20km päähän.
Meidän nykyinen asunto on kaksio 58neliötä, kokonsa puolesta hyvä mutta nykyisen asunnon sijainti on erittäin huono vähän kaikkeen nähden.. Kouluihin ja mieheni työpaikkaan esimerkiksi.
Olen halunnut täältä Tesomalta jo lähes vuoden pois niin ei vain jaksais enää kauaa odotella jotta pääsisi muuttohommiin.
Lisäksi tän asunnnon makuuhuone on rakennettu väärin ja lattian läpi puskee kylmää aivan liikaa talvisin.
Myös kaikki mun kaverit asuu toisella puolen Tamperetta Hervannassa ja sinne siis ois tarkotus itsekin suunnata. Erittäin hyvä paikka muutenkin lapsi perheille. :)

Oon myös hoitanut tässä työkkärin kanssa asioita, kiertänyt hommaamassa tarpeellisia tavaroita ja koittanut saada ajokortti asiaa eteenpäin jotta joskus sais kortin takaisin..
Hammas ja silmälääkäri-käynnit oon kanssa hoitanut ajan tasalle koska loppu raskaudessa ei saa kuulema enää hammaslääkärissä käydä joten käytävä nyt ja viimeisestä silmälääkäri käynnistä varmaan lähemmäs 10 vuotta aikaa niin piti sielläkin kävästä että tietää vähän millasia piilareita tilaa jatkossa.
Mullehan on siis silmälasit määrätty jo ala-asteella ja käytin niitä yläasteeseen asti ja sen jälkeen ei enää ole kiinnostanut laseja pistää silmille.
Nyt oon noin vuoden käyttänyt piilolinssejä, ne on ihan helppo ja nopea laittaa silmiin ja pois vaikka alkuun saattaa tuntua hankalalta.. :)
Ennen mulla oli oli näkö -1,75 ja nyt oli huonontunut pikkasen ja oli -2 ja lisäksi mulla on hajataittoa.
Näöntarkastukseen sai kaupanpäällisiksi silmälasit niin tietty otin sitten sellaset niin voi kotona ollessa niitä käyttää. Ulos kun mennään niin sit piilarit päähän taas :D Mulle kun ei vaan lasit sovi ollenkaan.

Mutta ei niistä sen enempää vaan asiaan.. :P



Eli ajattelin kirjottaa uskonnoista..

Tuli tuossa yks aamu vaan mieleen kun olin ilmoittautunut meditaatio-kurssille mutta selvisikin että se on kaikkea muuta kun mitä sen piti olla. Mutta siitä myöhemmin lisää..

Itsehän olen siis eronnut kirkosta jo heti täytettyäni 15vuotta eli suunnilleen vuonna 2006-2007, en tarkalleen muista.
En ole myöskään rippikoulua käynyt.
Itse uskon lähinnä tieteeseen ja siihen mitä näen itse. Uskon myös että ehkä joskus synnytään uutena tänne maapallolle, eri muodossa, esim kasvina, eläimenä, minä vain.. Tosin sama mieli/sielu ei enää meitä seuraa että ollaan sitten ihan uusia heeboja.. ;)

Mutta niin.. En siis näe mitään syytä miksi kuuluisin kirkkoon.
En usko Jumalaan, en Jeesukseen enkä muuhunkaan vastaavaan joten miksi maksaisin kirkollisveroa ja tukisin näin kirkkoa jonka palveluja en koskaan käytä taikka usko koko aatteeseen.
Mua ei se todellakaan haittaa jos joku muu kuuluu kirkkoon tai uskoo Jumalan, tehköön kukin mitä haluaa, se ei ole mun ongelmani. Esimerkiksi mieheni kuuluu kirkkoon.
Kunhan kukaan vaan ei mulle tule tyrkyttämään omia uskojaan väkisin..

En aio myöskään kastaa tulevaa lastamme sillä se on vastoin mun periaatteita. Mieheni tosin kuuluu kirkkoon yms niin saattaa hänen kanssaan tulla pieniä erimielisyyksiä asian suhteen.. :D
Mutta mun mielestä lapsi saa itse tultuaan oikeeseen ikään, päättää että haluaako kuulua kirkkoon tai mihin haluaa uskoa vai uskooko mihinkään. Ja sitten jos haluaa kuulua niin senkus menee ja kastaa itsensä kirkkoon tai ryhtyköön muslimiksi tai mitä vaan itse haluaa.
Mutta en halua että hänet kastetaan "Jumalan nimeen" heti syntymänsä jälkeen, nounou..
Meillä pidetään siis sitten nimiäiset. :)

Muistan kun olin pieni, ala-asteikäinen ja vanhempani ilmoittivat mut leirille, jonka piti olla ihan normaali lasten leiri. Kävin siis pienenä tosi paljon leireillä, joka kesä jossain. Yleensä niissä oli ihan mukavaa mutta leirille mentyäni huomasinkin että tämä leiri olikin vähän toisenlainen..
Siellä rukoiltiin ja lauleskeltiin Jeesus-lauluja ja illalla pimeän tullen meidät vietiin sellaseen piharakennukseen jossa meidän päälle langetettiin jotain ihmeen loitsuja (??) Jeesuksen nimissä ja tehtiin "kaatoja". Vieläkään ei ole selvinnyt että mitä ne oli ja mitä ne tarkotti..
Se tuntui hypnotisoinnilta, meidät laitettiin siis seisomaan jonkun miespuolisen henkilön eteen silmät kiinni, joka sitten loitsui kaikkea sekavia sanoja kunnes meidän kuulema "valtasi" joku ja kaaduimme maahan, selän takana oli aina varmistaja joka otti kiinni. En osaa tarkemmin selittää mutta tosi hämärää toimintaa..
Kun tulin leiriltä pois ja meidän vanhemmat kuuli tästä niin ne teki lehteen siitä jutun.
Mutta joo.. huonoja muistojahan tollasista vaan jää.
En tiedä liittyykö toi tapaus sitten osittain siihen miksi en halua tukea uskontoja.
Kyseessä oli siis kuitenkin joku helluntalaisten leiri jos oikein muistan..

Sitä vaan oon aina ihmetellyt että minkä takia alkaa tyrkyttää omaa uskontoaan muille ihmisille? Täällä Tampereellakin ties kuinka monet kerrat on kadulla tullut vastaan näitä Jeesuksen sanansaattajia jotka jakelee lappuja ympäriinsä vastaantuleville ihmisille missä lukee tyyliin "Jeesus pelastaa".. Joo eihän siinä jos se on jonkun mielestä mukavaa ajanvietettä, mutta miksi?
En määkään tuolla kadulla kulje ja pysäytä ihmisiä ja jaa lappuja että "www.eroakirkosta.fi niin voit vielä pelastua Jeesukselta".

Mun mielestä jokainen saa tehdä oman pääkoppansa kanssa ihan mitä ikinä vaan haluaa mutta miksi koittaa saada muita kääntymään?

Ja sitten siitä meditaatiosta.. Tosiaan niin.
Ilmoittauduin mukaan jokin aika sitten Sahaya Yoga-meditaatio kurssille jota mainostettiin netissä ilmaisena kurssina jonka aikana opit meditoimaan ja saat hyvää seuraa ja plaaplaa..
Tässä linkki kyseisen "meditaatio-kurssin" sivuille: http://www.jooga.org/joogakurssit/tampere/   .... vaikuttaa melko viattomalta, eikö?
Sen takia kurssi olisi ilmainen koska itseoivallus on kuulemma jokaisen oikeus ja siitä ei kuulu periä maksua.
Otin yhteyttä myös kurssien järjestäjiin ja kyselin lisää että mitä tarvitsee sitten mukaan yms ja kaikki vaikutti oikein mukavalta, kunnes sitten eräänä päivänä päätin googlettaa tuon Sahaya Yogan ja löysinkin heti varoituksia tästä ryhmästä Uskontojen uhrien tuki ry-sivustolta. Tässä linkki sinnekin http://www.uskontojenuhrientuki.fi/uskonyhteisot/itamaiset/82-sahaja-yoga .
On niin paljon tekstiä etten viitti kaikke alkaa tänne kirjoittaa mitä tulla kerrotaan.
Mutta tiivistettynä siellä siis varoitetaan kyseisestä Sahaya yogasta, että alkuun kaikki vaikuttaa mukavalta/normaalilta kunnes oot siellä joitan kertoja käynyt niin sua yritetään käännyttää palvomaan tätä Shri Matajia joka on joku tämän Sahaya yogan opettaja.. Sut voidaan myös käännyttää ovelta ulos mikäli olet parisuhteessa ja varsinkin jos olet raskaana niin se on erittäin paha juttu.

Samalta istumalta päätin sit perua koko kurssin koska ei kiinnosta lähteä tuollaseen sekavaan toimintaan mukaan.

Muutenkin jotkut uskonnot vaikuttaa niin hämäriltä.. Missä uskontoryhmissä millonkin käy ilmi lasten hyväksikäyttö tapauksia, raiskauksia, kiristämistä, huijausta, petoksia..

Mun mielestä uskonnon tulisi olla hyvää mieltä tuova asia joka auttaa ihmistä elämässä eteenpäin eikä sen kuuluisi luoda pahaa oloa tai pelkoa eikä sitä kuuluisi tyrkyttää kenellekään väkisin.

Uskontojen takia on vuosituhannet sodittu ja aiheutunut miljoonia turhia kuolemia, miksi?
Mikä tekee uskonnosta niin vakavan asian että sen vuoksi tapetaan jatkuvasti ja tehdään muita pahuuksia? Sorretaan, tuhotaan ja ajetaan ihmisiä hulluiksi..

Mun mielestä se on hieno asia sillon jos se toimii oikein mutta usein näin ei ole.

Sahaya yoga meditaatiot siis jäi multa nyt välistä ja ilmoitin itseni ei-niin-epäilyttävältä vaikuttavaan harrastukseen mukaan, nimittäin äitiysjoogaan. :)
Sitä alan harrastaa nyt jatkossa aina keskiviikkosin. Lisäksi palasin takaisin kuntosali-harrastuksen pariin jotta saa vähän voimia taas kasaan kun tuli tuo ensimmäinen raskaus kolmannes lähinnä levättyä.

Nyt jään innolla odottelemaan rakenneultraa jossa selviää meidän vauvan sukupuoli mikäli hän vaan on halukas esittelemään haarojaan niin että saa selville :D Mutta toivotaan!!
Itse odotan ainakin innolla että pääsisi jo vaunu ostoksille ja vaateostoksille.
Edelleen uskon että poika on tulossa mutta se selviää sitten varmemmin 17.2..

Huomenna olis vielä kilpirauhaskokeet mutta uskon että niissä ei häikkää ole kun ei ennenkään ole ollut.

Tähän asti raskaus mennyt kyllä todella hyvin muutenkin.. <3 rv 17+2 tänään.

Työvoimatoimistoon myös aika 4.2. jolloin keskustellaan josko pääsisin työharjotteluun loppu raskauden ajaksi jonnekin, ja toivon kovasti että pääsisin sillä kaipaan edes jotain tekemistä näihin tylsiin arkipäiviin (ja kohtahan sitä tekemistä löytyykin kun meidän pikku pallero syntyy tähän maailmaan :D)
Eihän tässä olekaan kun kesästä asti jonotettu työkkäriin pääsyä. :)

Mutta ei mulla muuta nyt tällä kertaa, ens kerralla vähän enemmän kuulumisista ja kuvia, olen hiuksiakin tässä blondannut taas välissä kun oli liian musta olo niillä uusilla kampaajan värjäämillä hiuksilla.. :D

Byebye! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti